Πώς να πλένετε τα μάλλινα ρούχα σας στο χέρι για να μην χαλάσουν!

Πώς να πλένετε τα μάλλινα ρούχα σας στο χέρι για να μην χαλάσουν!

Το μάλλινο ρούχο είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο υλικό που είναι επιρρεπές σε συρρίκνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πλύνετε τα μάλλινα σας κατά καιρούς. Πλύνετε με το χέρι το ρούχο σας, διαβρέχοντάς το με σαπουνόνερο, ξεπλένοντας και στεγνώσετε το. Αφού στεγνώσει, ίσως χρειαστεί να απλώσετε απαλά το μάλλινο ρούχο σας στο αρχικό του μέγεθος για να καταπολεμήσετε τη συρρίκνωση.

1. Γεμίστε έναν κουβά με νερό και σαπούνι.

Γεμίστε έναν καθαρό κουβά ή μπανιέρα με χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέστε ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό που έχει συνταχθεί για ευαίσθητα υφάσματα και υλικά. Ελέγξτε την ετικέτα για οδηγίες σχετικά με το πόσο απορρυπαντικό πρέπει να προσθέσετε ή προσθέστε περίπου ½ φλιτζάνι (118,29 ml).

2.Προσθέστε το μάλλινο ρούχο.

Τοποθετήστε το ρούχο στον κουβά σαπουνάδας και βυθίστε τελείως. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να χτυπήσετε απαλά το ρούχο γύρω στο νερό για περίπου ένα λεπτό. Αυτή η απαλή μετατόπιση μιμείται την κίνηση ενός πλυντηρίου και επιτρέπει στο σαπούνι να περάσει μέσα από το μαλλί και να αφαιρέσει τη βρωμιά ή τις ακαθαρσίες.

3.Αφήστε το ένδυμα να μουσκεύσει για δέκα λεπτά.

Μετά από περίπου ένα λεπτό από το χτύπημα του ρούχου γύρω από το νερό, αφήστε το ένδυμα να καθίσει και να μουλιάσει στο νερό για περίπου δέκα λεπτά

4.Αφαιρέστε το πουλόβερ και πιέστε για να διώξετε τα νερά από το ρούχο.

Μετά από δέκα λεπτά, πάρτε το μάλλινο ρούχο έξω από το νερό. Μετακινήστε το μάλλινο ρούχο από τη μια γωνιά στην άλλη σε μια μπάλα και πιέστε το μαλακωμένο ρούχο για να διώξετε τα περίσσεια νερά και στη συνέχεια τοποθετήστε το ρούχο στην άκρη.

5.Αδειάστε τον κουβά και γεμίστε με νερό.

Αδειάστε πλήρως τον κουβά του σαπουνιού. Στη συνέχεια, γεμίστε την μπανιέρα/κουβά με καθαρό, χλιαρό νερό, ώστε να μπορείτε να ξεπλύνετε ξανά το ρούχο.

6.Τοποθετήστε το μάλλινο ρούχο στο καθαρό νερό.

Τοποθετήστε το μάλλινο ρούχο πίσω στη μπανιέρα του καθαρού νερού, στη συνέχεια, γυρίστε το γύρω γύρω όπως ακριβώς και πριν. Η στίλβωση του ρούχου θα πλύνει το υπόλοιπο σαπούνι από το μαλλί

7.Επαναλάβετε το ξέπλυμα εάν είναι απαραίτητο

.

Το ένα πλύσιμο σε καθαρό νερό θα έπρεπε να έχει αφαιρέσει όλο το σαπούνι πλυσίματος. Ωστόσο, εάν το νερό έχει ακόμα σαπούνι και φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει στο μάλλινο ρούχο, ρίξτε το νερό έξω, γεμίστε το με καθαρό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία του πλυσίματος με καθαρό νερό.

  • follow us on