Πώς να επιδιόρθωσετε τα ρούχα σας.

Πώς να επιδιόρθωσετε τα ρούχα σας.

Θέλετε να σώσετε τα αγαπημένα σας ρούχα; Θέλετε ρούχα στο ντουλάπι σας να διαρκούν λίγο περισσότερο; Η επιδιόρθωση των παλιών ρούχων είναι μια δεξιότητα που αξίζει να ασκηθεί, και δεν είναι τόσο δύσκολο.

Φροντίστε τα ρούχα σας. Αγοράστε ποιοτικά ρούχα. Συχνά παίρνετε αυτό που πληρώνετε. Το εμπορικό μπλουζάκι που αγοράσατε στις εκπτώσεις δεν είναι συνήθως σχεδιασμένο να διαρκεί πολύ. Ωστόσο, η τιμή αγοράς δεν αποτελεί εγγύηση ποιότητας - ακόμη και μια ακριβή μπουτίκ μπορεί να βασίζει την τιμή της στην τάση της και όχι στην ανθεκτικότητα. Δυστυχώς, η τιμή συχνά έχει λίγο ή δεν έχει καμία σχέση με το πόσο καλά είναι κατασκευασμένο ένα ένδυμα. Ορισμένες μάρκες έχουν φήμη για την ποιότητα .

Πλύνετε τα ρούχα σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα. Είναι επίσης σημαντικό να διαβάσετε αυτές τις ετικέτες πριν αγοράσετε ένα ένδυμα, έτσι είστε βέβαιοι ότι είστε στην ευχάριστη θέση να κάνετε τον τύπο πλύσης ή στεγνού καθαρισμού που απαιτεί. Αν όχι, μην το αγοράζετε. Οι αναφορές στο διαδίκτυο είναι συχνά ένας καλός οδηγός για το πώς οι άλλοι έχουν βρει ποιότικα ρούχα. Κλείστε τα φερμουάρ και τα κουμπώματα όταν πλένετε τα ρούχα. Κρατήστε ένα σετ ή δύο παλαιά ρούχα γύρω για δύσκολες ή επίπονες δραστηριότητες, όπως η κηπουρική. Φορέστε μια ποδιά αν κάνετε κάτι βρώμικο, όπως το μαγείρεμα ή ένα χόμπι όπως η ζωγραφική.

Αντιμετωπίστε αμέσως τους λεκέδες. Eίναι γενικά καλύτερα να αντιμετωπίσετε το λεκέ το συντομότερο δυνατό.

Μάθετε να ράβετε ένα κουμπί. Θα χρειαστείτε ένα κουμπί μια βελόνα και νήμα. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και είναι ένα από τα πιο απλά και συνηθέστερα πράγματα που πρέπει να διορθώσετε. Μπορείτε ακόμη και να το κάνετε μπροστά από την τηλεόραση, αν το χρειάζεστε! Όταν σας δίνεται κουμπί και νήμα για την αγορά ενός νέου ενδύματος, να τα κρατάτε σε ένα μόνο μέρος για εύκολη ανάκτηση όταν χρειάζεται. Ένα μικρό βάζο στο δωμάτιο πλυντηρίων είναι μια κοινή τακτική.

Επισκευάστε ραφές που έχουν σκιστεί. Εάν μια τρύπα αναπτύσσεται κατά μήκος μιας ραφής, μπορείτε συνήθως να ράψετε το ξανά . Η επισκευή θα είναι αόρατη και απλή.

Βάλτε μπάλωμα. Εάν ένα ένδυμα έχει μεγάλη τρύπα, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε ένα μπάλωμα. Ένα μεγάλο μπάλωμα είναι διακοσμητικό, έτσι γίνεται ένα χαρακτηριστικό και όχι ένα ελάττωμα! Γενικά, κάθε χώρος που διαθέτει είδη τέχνης ή ράψιμου θα προσφέρει μια επιλογή από διακοσμητικά μπαλώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαλώματα από παρόμοιο ή ίδιο υλικό.

  • follow us on