Πώς να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα.

Πώς να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα.

Αν χρειαστεί να αφαιρέσετε κερί από τα ρούχα, το τρίψιμο είναι λίγο απίθανο να το καθαρίσει . Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πολύ απλές διαδικασίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα (και άλλα υφάσματα ).

Αφήστε το κερί να στεγνώσει. Ανεξάρτητα από την προσέγγιση που χρησιμοποιείτε για να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα εάν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί μετά το στέγνωμα. Αυτό ίσως είναι ενάντια στο ένστικτό σας για να απαλλαγείτε από ένα λεκέ αμέσως, αλλά δεν θέλετε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το κερί ενώ είναι ζεστό. Αν τρίψετε το κερί ενώ ζεστό, θα το διαδώσετε σε άλλες περιοχές του ρούχου και να χειροτερέψετε την κατάσταση. Έτσι, αντισταθείτε στον πειρασμό να το πλύνετε αμέσως, όταν το κερί είναι ακόμα ζεστό , μην το αγγίζετε καθόλου. Μπορείτε να αφήσετε το κερί να στεγνώσει φυσικά. Ή μπορείτε να βάλετε παγάκια στα ρούχα για να το στεγνώσετε πιο γρήγορα ή να το βάλετε στην κατάψυξη.

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο κερί. Μόλις στεγνώσει το κερί, θα μπορείτε να το βγάλετε πιο εύκολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι σερβίτσιου(ή αλλιώς γαλλικό μαχαίρι που δεν έχει μύτη μπροστά) για να το κάνετε αυτό. Ξύστε σε μια κατεύθυνση μακριά από το σώμα,για να μην τραυματίσετε τον εαυτό σας. Ο λόγος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο μαχαίρι είναι ότι ένα λεπτότερο μαχαίρι θα μπορούσε εύκολα να βάλει μια τρύπα στα ρούχα. Εάν τα ρούχα είναι πολύ ευαίσθητα, όπως το μετάξι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι και να το απομακρύνετε ελαφρά πάνω από την κηρήθρα. Αποφύγετε να σκάβετε το ρούχο, θα το βλάψετε. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια άκρη της πιστωτικής κάρτας(να ένας τρόπος χρησιμότητας της κάρτας) αντί για ένα μαχαίρι.

Χρησιμοποιήστε σίδερο για να λιώσετε το κερί. Μπορείτε να αφαιρέσετε το κερί από τα ρούχα, εάν χρησιμοποιείτε σίδερο. Κρατήστε το σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει να εφαρμόσετε τη θερμότητα στο κερί αφού το ξύσετε με το μαχαίρι ή το κουτάλι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε χαρτοπετσέτες πάνω από το ρούχο. Θ Μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το χαρτί περιοδικά . Θα μπορούσατε να βάλετε ένα λεπτό πανί ανάμεσα στο σίδερο και τις χαρτοπετσέτες, το οποίο πρέπει να πιέζεται πάνω στην περιοχή των ενδυμάτων. Πιέστε το ζεστό σίδερο στο χαρτί ή στο πανί. Αυτό θα μετακινήσει το κερί από τα ρούχα στις χαρτοπετσέτες. Το σίδερο δεν πρέπει να βρίσκεται σε ατμό. Προσέξτε να μην καψετε τα ρούχα. Τέλος αφού κάνετε αυτή την διαδικασία και έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του κεριού πάνω στο ρούχο τότε μπορείτε να το βάλετε στον πλυντήριο ρούχων.

  • follow us on