Τι να φορέσετε σε μια κηδεία.

Τι να φορέσετε σε μια κηδεία

Οι κηδείες είναι δύσκολες περιστάσεις και θα πρέπει να σέβεστε αυτήν την ατμόσφαιρα με κατάλληλη ενδυμασία. Η κηδεία πρέπει γενικά να είναι πιο σκούρα και συντηρητική. Επιλέγετε σκοτεινά, χτενισμένα ρούχα και ελάχιστα αξεσουάρ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οικογένειες μπορούν να ζητήσουν ένα συγκεκριμένο χρώμα ή τύπο ενδυμασίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγνοήσετε τη συμβατική εθιμοτυπία. Οι επιθυμίες της οικογένειας του αποθανόντος είναι πάντα το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σε μια κηδεία.

Επιλέξτε μαύρο ή πιο σκούρο ρουχισμό. Παραδοσιακά, τα ρούχα σε μια κηδεία πρέπει να είναι μαύρα. Ωστόσο, όλοι δεν τηρούν αυστηρά την παράδοση αυτή. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ανθρώπους που φορούν αποχρώσεις όπως σκούρο γκρι ή μπλε ναυτικό σε κηδεία. Αν επιλέξετε να μην φορέσετε μαύρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σκοτεινό χρώμα για την ένδυση σας. Προσέξτε στις σκοτεινές, ουδέτερες αποχρώσεις εάν επιλέγετε κάτι διαφορετικό από το μαύρο. Τα σκούρα γκρίζα, τα σκούρα πράσινα και τα καφέ είναι όλα καλά σκιές. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τον τύπο κηδείας πριν επιλέξετε τα ρούχα σας. Για μια πιο παραδοσιακή κηδεία, συνιστάται να σκεφτείτε από την πλευρά της προσοχής και να πάτε για το κλασικό μαύρο.

Αποφύγετε τα φωτεινά χρώματα. Ποτέ δεν πρέπει να φοράτε φωτεινά χρώματασε μια κηδεία. Τα χρώματα όπως τα μπλε, τα κόκκινα και τα κίτρινα μπορεί να αποβιβαστούν ως προσβλητικά ή ασέβεια. Ο κόκκινος, σε μερικούς πολιτισμούς, θεωρείται ως σημάδι γιορτής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφύγετε το κόκκινο. Τα φωτεινά χρώματα δεν πρέπει να αποτελούν μέρος του εξοπλισμού σας. Ένα μαύρο φόρεμα με ροζ λωρίδες α ή ένα μαύρο κοστούμι πάνω από ένα κόκκινο πουκάμισο δεν είναι κατάλληλο για κηδεία. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Τα μέλη της οικογένειας, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να ζητήσουν φωτεινότερα χρώματα ή ένα συγκεκριμένο χρώμα για να τιμήσουν τον αποθανόντα. Πάντα πηγαίνετε με τις επιθυμίες της οικογένειας σε αυτή την περίπτωση.

  • follow us on