Πώς να διατηρήσετε τα μαύρα ρούχα σας από το ξεθώριασμα.

 Πώς να διατηρήσετε τα μαύρα ρούχα σας από το ξεθώριασμα.

Τα ξεθωριασμένα μαύρα ρούχα μπορούν να είναι ένα εξαιρετικά απογοητευτικό ατύχημα στο πλυντήριο, αλλά δεν είναι απαραιτήτως αναπόφευκτη. Μερικές πρακτικές πλυσίματος μπορούν να αποτρέψουν τα αγαπημένα σας μαύρα ρούχα από το να χάσουν το χρώμα τους. Αν αυτά δεν αποδειχθούν αρκετά χρήσιμα, υπάρχουν και μερικά επιπλέον κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Πλύνετε τα ρούχα λιγότερο. Ανεξάρτητα από το πόσο ιδιαίτερα χειρίζεστε τα μαύρα ρούχα σας και πόσες προφυλάξεις λαμβάνετε κατά το πλύσιμο, ο ίδιος ο κύκλος πλυσίματος προκαλεί σημάδια εξασθένισης. Για να περιορίσετε τις επιπτώσεις της εξασθένισης, θα πρέπει να πλένετε μόνο τα μαύρα ρούχα σας όταν είναι απαραίτητο. Εάν μπορείτε να παραλείψετε ένα πλύσιμο εδώ ή εκεί, να το κάνετε για να διατηρήσετε την ακεραιότητα της βαφής. Τα μαύρα παντελόνια και τα πουλόβερ που φοριούνται πάνω από άλλα στρώματα ρούχων μπορούν συνήθως να φορεθούν μέχρι τέσσερις ή πέντε φορές πριν να χρειαστεί να περάσουν από το πλύσιμο, ειδικά αν τα ρούχα φοριούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Ομοίως, αν φοράτε μόνο το ρούχο για λίγες ώρες την ημέρα, είναι πιθανό να παραμείνει στην άκρη και να φορεθεί ξανά χωρίς να περάσει από πλύσιμο. Σημειώστε, ωστόσο, ότι τα μαύρα εσώρουχα και οι κάλτσες πρέπει να πλένονται μετά από μία φθορά. Μεταξύ των πλύσεων, μπορείτε να μεταχειριστείτε τους λεκέδες με αφαίρεσης λεκέδων και να απομακρύνετε τα υπολείμματα από ασβέστιο (οι μικρή άσπρη σκόνη που εμφανίζετε όταν βγάζουμε τα ρούχα από το πλυντήριο) με ξηρό σφουγγάρι.

Ταξινόμηση με παρόμοια χρώματα. Όποτε είναι δυνατόν, πλύνετε τα μαύρα ρούχα σας με άλλα μαύρα ρούχα ή με άλλα σκοτεινά ρούχα. Η βαφή έχει τάση να τρέχει κατά τη διάρκεια του κύκλου πλυσίματος, αλλά εάν δεν υπάρχουν ελαφρύτερα ενδύματα για να απορροφούν τις σκούρες βαφές, αυτές οι βαφές θα επαναρροφούνται πίσω στα μαύρα ρούχα από τα οποία προήλθαν. Εκτός από το διαχωρισμό των ρούχων ανάλογα με το χρώμα, θα πρέπει επίσης να τα χωρίσετε ανάλογα με το βάρος. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να προστατευτεί η ύφανση και το χρώμα των πιο λεπτών μαύρων ενδυμάτων σας.

Γυρίστε τα ρούχα προς τα έξω. Η επιφάνεια του υφάσματος που είναι άμεσα εκτεθειμένη στον κύκλο πλυσίματος είναι η επιφάνεια που θα λάβει τη μεγαλύτερη φθορά. Ως αποτέλεσμα, η βαφή θα εξασθενίσει πρώτα στην επιφάνεια, που πάντα βλέπει έξω κατά τη διάρκεια του πλυντηρίου. Διατηρήστε το εξωτερικό των μαύρων ενδυμάτων γυρίζοντας κάθε ένδυμα προς τα έξω πριν το πλύνετε. Το μαύρο χρώμα εξασθενεί λόγω της τριβής που προκύπτει όταν τα ρούχα τρίβονται μεταξύ τους στο πλυντήριο. Πιο συγκεκριμένα, η τριβή αναγκάζει τις ίνες να σπάσουν και τα άκρα αυτών των ινών είναι εκτεθειμένα. Μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω την ποσότητα τριβής με το κλείσιμο των φερμουάρ και τη στερέωση τυχόν άγκιστρων.

  • follow us on