Πώς να οργανώσετε τα ρούχα σας.

Πώς να οργανώσετε τα ρούχα σας

Έχετε ανοίξει ποτέ το ντουλάπι σας και έχετε κατακλυστεί από όλη την ακαταστασία; Έχετε βρεθεί ποτέ να σκάβετε μέσα στην ντουλάπα σας για να φορέσετε κάτι γιανα βγείτε το Σαββατόβραδο και να διαπιστώσετε ότι όλα είναι τσαλακωμένα και βρώμικα; Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να ταξινομήσετε τα ρούχα σας, και πώς να οργανώσετε την ντουλάπα σας.

Βγάλτε όλα τα ρούχα από την ντουλάπα. Το πρώτο βήμα για την οργάνωση των ενδυμάτων σας είναι η ταξινόμηση των ρούχων σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, βγάζοντας τα πάντα από το ντουλάπι σας, την ντουλάπα και τα συσσωρεύετε στο πάτωμα ή στο κρεβάτι. Εάν κρατάτε τα ρούχα σας σε πολλά μέρη, σκεφτείτε να αντιμετωπίσετε κάθε μέρος ένα κάθε φορά. Για παράδειγμα: Αν κρατάτε τα ρούχα σας σε μια ντουλάπα και ένα ντουλάπι(κομοδήνο ή συρτάρι), ταξινομήστε και οργανώστε πρώτα το ντουλάπι σας. Στη συνέχεια, μόλις τελειώσετε, επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία για την ντουλάπα σας. Σκεφτείτε να πάρετε ένα κουτί ή ένα καλάθι για οποιαδήποτε αντικείμενα που θεωρείτε ότι δεν ανήκουν στην ντουλάπασας.

Ταξινόμηστε τα ρούχα σας σε δύο σωρούς. Δημιουργήστε δύο διαφορετικούς σωρούς: έναν σωρό "κρατήστε" και έναν σωρό "ξεφορτωθείτε". Βάλτε τα ρούχα που φοράτε στο πακέτο "κρατήστε" και τα ρούχα που δεν φοράτε πια στο πακέτο "ξεφορτωθείτε"(Σημείωση: Δεν πετώ, χαρίζω). Εάν χρειάζεστε περισσότερα από λίγα δευτερόλεπτα για να αποφασίσετε αν θα φορέσετε κάτι ξανά ή όχι, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τρίτο σωρό. Αυτό το σωρό θα είναι το "ίσως" σωρό, και θα κρατήσει τα στοιχεία που χρειάζεστε για να δώσετε περισσότερη σκέψη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καλάθια ή κιβώτια για να κρατήσετε τα ρούχα σας καθώς τα ταξινομείτε μέσα , αντί να τα συσσωρεύετε στο πάτωμα ή στο κρεβάτι.

Ταξινόμηστε τα καθαρά ρούχα από τα βρώμικα στο σωρό σας. Μόλις αποφασίσετε ποια ρούχα θα κρατήσετε και να ξεφορτωθείτε, ήρθε η ώρα να χωρίσετε τους σωρούς. Πηγαίνετε στο σωρό σας και φυλάξτε τα ρούχα που πρέπει να πλυθούν από τα καθαρά ρούχα που μπορούν να κρεμαστούν ή να διπλωθούν .

Βάλτε τα βρώμικα ρούχα στο καλάθι πλυντηρίου. Μόλις ολοκληρώσετε την ταξινόμηση των καθαρών ρούχων από τα βρώμικα ρούχα "κρατήσετε", πάρτε τα βρώμικα ρούχα και βάλτε τα σε ένα καλάθι πλυντηρίου. Αυτό βοηθά στην αποτροπή της συσσώρευσης . Για να εξοικονομήσετε χρόνο, βάλτε τα βρώμικα ρούχα σας στο πλυντήριο αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να πλυθούν ενώ συνεχίζετε τη διαλογή και την οργάνωση.

Στη συνέχεια διαιρέστε το σωρό σας "ξεφορτωθείτε". Μπορεί να έχετε τοποθετήσει ρούχα στο σωρό "ξεφορτωθείτε" είτε επειδή δεν σας αρέσουν πλέον, δεν σας ταιριάζουν , είτε είναι πολύ ξεθωριασμένα, λεκιασμένα ή σχισμένα για να φορεθούν. Ορισμένα από αυτά τα ρούχα θα χρειαστεί να πεταχτούν, ενώ άλλα μπορούν να χαριστούν. Πηγαίνετε στο σωρό σας "ξεφορτωθείτε" και διαχωρίστε τα ρούχα που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση από τα ρούχα που έχουν σχιστεί ή λερωθεί. Τα ρούχα που θα δωθούν θα πρέπει να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση. Δεν πρέπει να υπάρχουν σχισμές, λεκέδες ή ξεθώριασμα.

  • follow us on