Σταματήστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια χωρίς κάλτσες!

Σταματήστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια χωρίς κάλτσες!

Είναι παράξενα ικανοποιητικό για τη χρήση αθλητικών παπουτσιών χωρίς κάλτσες. Τα πόδια σας αισθάνονται ελαφριά και δεν υπάρχει καμία ογκώδης κάλτσα ανάμεσα σε εσάς και το παπούτσι σας. Ίσως να γνωρίζετε ότι δεν είναι καλό για σας. Ίσως να νιώθεις άνετα χωρίς κάλτσες, αλλά αυτή η κακή συνήθεια ίσως να μην είναι και υγειές.

Να γιατί βρωμάνε τα πόδια σας!

 βρωμάνε τα πόδια σας χωρίς κάλτσες!

Όσο περισσότερο νομίζετε ότι τα πόδια σας είναι καθαρά, αυτό δεν θα συμβεί αν δεν φοράτε κάλτσες. Τα πόδια σας μπορούν να παράγουν 500 ml ιδρώτα κάθε μέρα. Αυτό είναι περίπου 16,9 ουγκιές υγρού, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα μπουκάλι σόδα που αγοράζετε στο παντοπωλείο.

Δυστυχώς, ο ιδρώτας περιέχει βακτήρια. Τα βακτήρια ευδοκιμούν και αναπαράγονται γρήγορα σε υγρά και σκοτεινά περιβάλλοντα. Τα πόδια σας θα βρωμάνε αν δεν βάζετε κάλτσες.

Όταν δεν φοράτε κάλτσες, θα έχετε προβλήματα . Περισσότερα από ότι μπορείτε να φανταστείτε

Θα βλάψετε τα πόδια σας αν δεν φοράτε κάλτσες. Πολλά παπούτσια δεν έχουν σχεδιαστεί για να έχουν άμεση επαφή με το πόδι σας. Μπορείτε εύκολα να βγάλετε φουσκάλες στα πόδια μέσα σε μια μέρα αν δεν φοράτε κάλτσες. (Αυτό είναι πολύ συχνό στην χώρα μας λόγο της καλοκαιρίας)

Γιατί οι άνθρωποι δεν φορούν κάλτσες όταν πρέπει;

Όταν σκέφτεστε τα βασικά ρούχα για μια χειμερινή ντουλάπα, οι άνετες κάλτσες είναι πιθανώς κοντά στην κορυφή της λίστας. Κανείς δεν λατρεύει τα κρύα πόδια και υπάρχουν πολλές θερμικές κάλτσες για να σας κρατήσουν ζεστές.

Καμιά φορά μπορεί να φαίνεται αντί-αισθητικό να φοράτε κάλτσες, αλλά θα είστε πολύ πιο άνετα με τις σωστές κάλτσες. Δεν είναι όλες οι κάλτσες ίδιες. Οι θερμικές κάλτσες που φοράτε στις πλαγιές του σκι ή σε ένα ταξίδι κυνηγιού δεν είναι οι ίδιες με τις αθλητικές κάλτσες που έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν την υγρασία και να στηρίζουν το πόδι σας. (Μάλλον κάτι ξέρουν οι Γερμανοί τουρίστες που φοράνε κάλτσες με τα πέδιλα ή τα σανδάλια... το μόνο λάθος που κάνουν είναι η ίδια η κάλτσα, αντί να επιλέξουν μια λεπτή και κοντή κάλτσα, επιλέγουν την κάλτσα με την οποία πάνε στα χιόνια στην πατρίδα τους. Βεβαίως και είναι περίεργο όταν το βλέπουμε...)

  • follow us on