Βασικά στοιχεία ένδυσης εφαρμόσιμα απ' όλους.

Βασικά στοιχεία ένδυσης εφαρμόσιμα απ' όλους.

Η ποικιλία ρούχων τώρα πια είναι τεράστια είτε είναι σε μικρά ή μεγάλα μεγέθη μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα γούστα. Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε κατά τις αγορές σας, ώστε να πάρετε και να φορέσετε κομμάτια που θα αναδεικνύουν τα όμορφα στοιχεία σας;

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε μόνο κάποια βασικά στοιχεία τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να εφαρμοστούν απ όλους.

Ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή κάποιου ρούχου είναι πρώτα απ’ όλα το χρώμα του. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχουμε δοκιμάσει καν κάποιο ρούχο ακόμα και αν μας αρέσει επειδή δεν είναι στο χρώμα που θέλουμε. Το χρώμα στο ρούχο είναι σημαντικός παράγοντας, ειδικά για τις γυναίκες, διότι αναδεικνύει τα όμορφα στοιχεία της σιλουέτα σας. Στην περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το χρώμα του ρούχου τότε επιλέξτε πρώτα βασικά χρώματα, όπως το μαύρο, λευκό. Ειδικά το μαύρο χρώμα στα γυναικεία ρούχα έχει την δυνατότητα να σας κάνει να μοιάζετε λεπτότερες, αλλά κυρίως δείχνετε όμορφες και μοδάτες. Κλασικό παράδειγμα για τις γυναίκες, έχουν ή δεν έχουν καμπύλες, είναι ή δεν είναι εύσωμες, η επιλογή ενός μαύρου φορέματος με κατάλληλα αξεσουάρ μπορεί να κολακεύσει και να αναδείξει οποιονδήποτε σωματότυπο. Το αντίστοιχο για τους άνδρες είναι το λευκό πουκάμισο.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το ύφασμα του ρούχου. Τα ρούχα, ειδικά οι μπλούζες, τα μπλουζοφορέματα, τα γυναικεία φορέματα και τα ανδρικά πουκάμισα πρέπει να αγκαλιάζουν το σώμα χωρίς να το βαραίνουν. Καλό είναι να αποφεύγετε τα ελαστικά υφάσματα, τη λύκρα και το πολύ λεπτό βαμβακερό που διαγράφει κάθε ατέλεια.

Έχει μεγάλη σημασία να ξέρετε το σώμα σας, ώστε να πάρετε κομμάτια που θα το κολακεύουν. Για παράδειγμα, γυναίκες με κοιλιά , οι μπλούζες και τα φορέματα σε γραμμή Α είναι ιδανικά, αν όμως το πρόβλημα εστιάζεται στα πόδια, τότε μπλούζες που σας υποχρεώνουν να φορέσετε κολάν από κάτω δεν συνιστώνται. Τα αξεσουάρ μπορούν να σας βοηθήσουν να φέρετε την επιθυμητή ισορροπία στη σιλουέτα σας. Για παράδειγμα, οι ζώνες στα ανδρικά παντελόνια είναι πολύ σημαντικές, αφού μαζεύουν τη μέση με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν είναι πολύ σφιχτές, ενώ οι μεσαίες και μεγάλες εντυπωσιακές τσάντες στις γυναίκες τραβούν τα βλέμματα ώστε να παραβλέπονται κάποιες πιθανές ατέλειες.

  • follow us on