Υποχρεώσεις του νονού και ξεχωριστά δώρα για το Πάσχα.

Υποχρεώσεις του νονού και ξεχωριστά δώρα για το Πάσχα

Οι υποχρεώσεις του νονού δεν σταματούν ποτέ και οπωσδήποτε τα βαπτιστικά ρούχα, τα βαπτιστικά παπουτσάκια, τα λαδόπανα βάπτισης και όλα τα υπόλοιπα έξοδα είναι πραγματικά πολύ μικρής αξίας μπροστά στην πραγματική υποχρέωση που αναλαμβάνει και δεν είναι άλλη από το να είναι κοντά στο παιδί.

Υποχρεώσεις του νονού, νονάς για την βάπτιση του πνευματικού παιδιού :

Τι αγοράζει ο νονός ή η νονά.

  1. Τα βαπτιστικά ρούχα.
  2. Τα βαπτιστικά παπουτσάκια.
  3. Τον βαπτιστικό σταυρό.
  4. Τα μαρτυρικά.
  5. Τα λαδόπανα.
  6. Ένα μπουκαλάκι λάδι.
  7. Ένα σαπουνάκι.
  8. Πετσετούλες. Δυο μικρές για να σκουπίσετε τα χέρια σας εσείς και ο παπάς και μια μεγάλη για το παιδί.
  9. Μια λαμπάδα.

Βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια

Μετά το λάδωμα, το μωρό ντύνεται με τα βαπτιστικά του ρούχα (συνήθως κοστούμι για τα αγόρια και φόρεμα για τα κορίτσια).

Σταυρός

Ο σταυρός έχει τη μεγαλύτερη συμβολική αξία κατά το μυστήριο της βάπτισης. Είναι ένα ενθύμιο που μένει για πάντα και πρέπει να είναι τόσο ξεχωριστό όσο και το παιδάκι.

Μαρτυρικά

Τα μαρτυρικά είναι μικρά ενθύμια που μοιράζονται στους καλεσμένους. Συνήθως είναι κάποια καρφίτσα ή βραχιόλι.

Το να είσαι νονός ή νονά είναι τόσο τιμή και ευθύνη.

Αυτό συνεπάγεται δια βίου δέσμευση με το παιδί. Αφιερώστε χρόνο, αγάπη δώστε τις πνευματική συμβουλές σας τόσο στο παιδί όσο και στην οικογένειά του. Τα παιδιά ειδικά τις ημέρες του Πάσχα ανυπομονούν την επίσκεψη του νονού και της νονάς: Τα δώρα που δίνετε και η σοφία που μεταδίδετε μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του πνευματικού παιδιού σας. Ως νονός ή νονά, βρίσκεστε στην ευχάριστη θέση να είστε μοντέλο επιρροής στο βαφτιστήρι σας.

Στείλτε κάρτες και δώρα.

Αυτό μόνο δείχνει ενδιαφέρον προς το Βαφτιστήρι και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε μαζί τους. Μπορείτε να δώσετε θρησκευτικά δώρα, όπως ένα ειδικό βιβλίο ή θρησκευτικό κόσμημα. Μπορείτε επίσης να δώσετε γενικά δώρα, για παράδειγμα ένα γεμιστό ζώο στα γενέθλιά του ή κάποιο ρούχο που είναι σύνηθες, μια καλή ποιοτική μπλούζα, ένα πουκάμισο ή παντελόνι. Φροντίστε να στείλετε και τις κάρτες διακοπών και γενεθλίων. Είναι πάντα ωραίο να το βαφτιστήρι να ξέρει ότι κάποιος το σκέφτεται και νοιάζεται για αυτό.

Ξεχωριστά δώρα για το Πάσχα από τον νονό και τη νονά για τα βαφτιστήρια.

Σκέφτεστε, λοιπόν, τι δώρο θα μπορούσατε να τους κάνετε, για να τους ευχαριστήσετε. Κάτι που θα τους είναι χρήσιμο, κάτι που θα τους διασκεδάσει, κάτι που πραγματικά θα τους ευχαριστήσει. Χωρίς τυπικότητες, αλλά μέσα από την καρδιά σας. Μπορείτε βέβαια και να τους ρωτήσετε τι θα ήθελαν, για να είστε σίγουροι ότι αυτό που θα τους πάρετε θα τους αρέσει και θα το χρησιμοποιήσουν σίγουρα. Στην περίπτωση που κατοικείτε μακριά από την οικογένεια του πνευματικού σας παιδιού τότε μπορείτε να αγοράσετε τα δώρα του στην περιοχή σας ή από το διαδίκτυο και αφού ολοκληρώσετε τα ψώνια σας, να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας. Αν μπορείτε, αποφύγετε να «περάσετε και να αφήσετε» τα δώρα και προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στο βαφτιστήρι σας – σίγουρα ανυπομονεί να σας δει! Τα σχολεία είναι ούτως ή άλλως κλειστά από τη Μεγάλη Δευτέρα, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα να το επισκεφτείτε ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Η συνεννόηση, όμως, με τους γονείς είναι απαραίτητη, ειδικά αν η οικογένεια του βαφτιστηριού σου ετοιμάζεται για πασχαλινή εκδρομή! Είναι σημαντικό τις ημέρες του Πάσχα, οι νονάδες και οι νονοί να περάσουν επιπλέον χρόνο με το βαφτιστήρι, να αφιερώσουν μια μέρα σε εκείνο, να βγούν στα μαγαζιά μαζί, να γευματίσουν κάπου όμορφα, να παίξουν, να κουβεντιάσουν… Γι’ αυτό αν είστε νονός ή νονά συνδυάστε αυτή την ημέρα με την αγορά της λαμπάδας και των δώρων του, έτσι είναι τέλεια ευκαιρία για να την περάσετε μαζί με το πνευματικό παιδί σας. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να του προσφέρετε λαμπάδα και δώρα, που θα του αρέσουν πραγματικά και θα είναι ό, τι πρέπει για την ηλικία και το νούμερό του. Εκτός απ’ τη λαμπάδα και το πασχαλινό αβγό, σίγουρα αναζητάτε και κάποιο άλλο δώρο για να του προσφέρετε. Ένα ανοιξιάτικο πανωφόρι για παιδιά είναι λοιπόν άψογο δώρο από τον νονό ή τη νονά. Τα αμάνικα μπουφάν – γιλέκα, τα αντιανεμικά, αλλά και τα ελαφριά bomber μπουφανάκια ή τα jean jackets είναι μέσα στις πιθανές επιλογές και σίγουρα θα βρείτε αρκετά μέσα στο budget σας. Αν το βαφτιστήρι σου έχει αδερφάκια, μπορείς να προσφέρεις και σε αυτά ένα μικρό συμβολικό δωράκι ή ένα σοκολατένιο αυγό!
  • follow us on