Ρούχα για φοιτητές, πώς να ντύνεστε αν είστε φοιτητής

πώς να ντύνεστε αν είστε φοιτητής

Τα καταφέρατε είστε επιτέλους φοιτητές, μένετε μάλλον μόνοι σας και έχετε αρχίσει να διαχειρίζεστε το budget του μήνα. Κάτι το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα, οι μεταφορές σας, οι καφέδες στην σχολή και στις καφετέριες με φίλους, το παραδάκι ελαττώνετε με γοργούς ρυθμούς μέχρι το τέλος του μήνα. Τι γίνετε όμως με την ένδυσή σας; Την βγάζετε μόνο με τα ρούχα του λυκείου; Το οικονομικό είναι ένα εμπόδιο για να ανανεώσετε την φοιτητική σας γκαρνταρόμπα;

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε εύκολες ενδυματολογικές λύσεις για να φαίνεστε ως φοιτητής σε μια ξένη πόλη και όχι ως λυκειόπαιδο. Δεν είναι δύσκολο, ειδικά στην ηλικία σας, εκεί κοντά στα 20, το να βρείτε ρούχα στην κατάλληλη τιμή είναι εύκολο. Απλά να σας καθησυχάσουμε με το να σας πούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της βιομηχανίας ένδυσης ασχολούνται με τις ανάγκες ένδυσης τις δική σας ηλικίας, ανάμεσα 18-25.

Θα αναρωτιέστε γιατί…;

Μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο μέσα σ’ αυτό το ηλικιακό εύρος [18-25] ο άνθρωπός πειραματίζετε, προσπαθεί να δημιουργήσει, να επικοινωνήσει , να φλερτάρει, να αναδειχθεί και να αποδείξει τις ικανότητες του. Προσπαθεί να φτιάξει ένα καλό προφίλ στην κοινωνία. Όλοι αυτή η διαδικασία δημιουργεί καινούργιες ανάγκες, που δεν είχατε όταν ζούσατε στο σπίτι των γονιών σας και όταν πηγαίνατε λύκειο, και βεβαίως κάποιες από αυτές τις ανάγκες τις εκμεταλλεύεται η βιομηχανία της ένδυσης για να προσφέρει το καλύτερο και κατάλληλο ρούχο γι’ αυτές τις ηλικίες.

Θα αναρωτιέστε τι ανάγκες…;

Ας σας δώσουμε μερικά παραδείγματα, α) είστε καλεσμένοι σε ένα φοιτητικό πάρτι (καμία σχέση με τους σχολικούς χορούς στο Λύκειο ) β) Πρώτη μέρα στη σχολή γ)Έξοδο με φίλους δ)Φοιτητικές εκδρομές ε) Ανεύρεση συντρόφου (ραντεβού) στ)Δημιουργία νέων κοινωνικών σχέσεων (θα γνωρίσετε νέα πρόσωπα ως φοιτητής) ζ) Αναζήτηση εργασίας και εύρεση εργασίας και πολλά άλλα όπως νέες δραστηριότητες, η ανακαλύψει ενός νέου χόμπι κτλ. Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι ηλικίες είναι πολύ δραστήριες και ενεργητικές. Είναι ηλικίες που πειραματίζονται πολύ, δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα, προσέχουν τον εαυτό τους, πως θα συμπεριφερθούν στο κοινωνικό σύνολο και τι εικόνα θα δείξουν προς τα έξω. Οπότε για να γυρίσουμε στο θέμα τις ένδυσης, καταλαβαίνετε ότι ως ηλικιακή ομάδα είστε ο πρώτος στόχος της βιομηχανίας ένδυσης. Πολύ το φιλοσοφήσαμε…

Στο θέμα μας τώρα… ρούχα για φοιτητές (άνδρες)

Σημείωση: Είστε φοιτήτρια και διαβάσατε μέχρι αυτό το σημείο; Σας ευχαριστούμε πολύ, αλλά θα μιλήσουμε για φοιτητές. Ενδυματολογικά η κατηγορία των αγοριών φοιτητών είναι πιο απλή και χωράει να αναλυθεί σε ένα άρθρο… Για τις φοιτήτριες δεν φτάνει ένα άρθρο…Συγγνώμη εκ των προτέρων!

Είσαστε κοντά στην ηλικία των είκοσι; Είστε ανεξάρτητοι προσέχετε τον εαυτό σας αλλά αναζητάτε κάποιες ενδυματολογικές συμβουλές; Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς να ντύνεστε αν είστε φοιτητής, ηλικιακά εκεί κοντά στα είκοσι. Το διευκρινίζουμε, μην κατηγορηθεί το άρθρο για ανακρίβειες από αιώνιους φοιτητές >25.

Ένα καλό που έχει η φοιτητική ζωή στο θέμα ρουχισμού είναι ότι αποκτάς καινούρια ερεθίσματα. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να διαβάζετε το ετήσιο forum μόδας για να αποφασίσετε πιο είναι το προσωπικό σας στιλ και τι να φορέσετε. Απλά μπορείτε να παρατηρείτε τον περίγυρό σας και πιο πολύ τους φίλους σας και να πάρετε κάποιες ενδυματολογικές ιδέες που σας αρέσουν. Να τις αντιγράψετε (αν είστε φοιτητής και δεν ξέρετε να αντιγράφετε, τότε για μας δεν είστε φοιτητής… χιούμορ κάνουμε…) και να τις προσαρμόσετε στο δικό σας στιλ. Αυτό έχει ένα μειονέκτημα μακροπρόθεσμα, αυτό λέγετε έλλειψη προσωπικότητας. [Αν κάποια φοιτήτρια διαβάζει ακόμα το άρθρο, τότε σίγουρα ξέρει για τη μιλάμε. Ναι, για την κολλητή της ή την αδελφή της που την αντιγράφει ενδυματολογικά και είναι μέσα στα νεύρα όταν εμφανίζονται σε κοινή παρέα μ ε κάτι να έχουν ίδιο ή τελείως πανομοιότυπο ντύσιμο.] Στους άνδρες δεν συμβαίνει συχνά, καλό όμως είναι, κάποια στιγμή και έπειτα, αφού κατανοήσετε πως να ντύνεστε καλά παρατηρώντας άλλους, να αρχίσετε να πειραματίζεστε με διάφορους συνδυασμούς ρούχων για να κατασταλάξετε στο στιλ που σας αρέσει.

Βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε.

Όταν είσαι 20 χρονών, τότε πολύ πιθανόν να θες να αναδείξεις την σωματική σου διάπλαση ή να την αποκρύψετε για διάφορους λόγους. Στην πρώτη περίπτωση μην επιλέγετε κολλητά ρούχα και για την δεύτερη μην επιλέγετε πολύ φαρδιά ρούχα. Μάλλον θα αναρωτιέστε ότι ισχύει το αντίθετο. Όχι. Τα κολλητά ρούχα δεν κολακεύουν όλους τους άνδρες, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα κολλητό μπλουζάκι ή ένα skinny τζιν, επειδή είναι της μόδας. Επιλέξτε και για τις δύο παραπάνω κατηγορίες, slim τύπου ρούχα σύμφωνα με τον σωματική δομή σας και το στιλ σας. Τα φαρδιά ρούχα είναι εντελώς λάθος επιλογή, για παράδειγμα ένα φαρδύ μπουφάν ή παντελόνι, διότι πάντα θα δείχνει μια άσχημη στιλιστική εικόνα. Πρέπει να βρείτε ρούχα που έχουν την σωστή εφαρμογή στον σωματότυπό σας.

Γενικός κανόνας: Σκουρόχρωμα ρούχα ταιριάζουν καλύτερα με ανοιχτόχρωμους τόνους δέρματος και αντίστοιχα ανοιχτόχρωμα ρούχα σε σκουρόχρωμο δέρμα.

Γι’ αυτό πρέπει να δοκιμάζετε ρούχα να πειραματιστείτε και να δείτε πια χρώματα ρούχων σας ταιριάζουν.

Το επόμενο στοιχείο όταν αγοράζεις ρούχα είναι το οικονομικό. Η συμβουλή μας είναι να επιλέγετε διαχρονικά ρούχα, δηλαδή ποιοτικά ρούχα που μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Βέβαια δεν εννοούμαι ότι όταν αγοράζετε πρέπει να σκέφτεστε το πως θα δείχνετε στα 35 σας, αλλά μέσα στο ηλικιακό εύρος 18-25 ετών. Τα διαχρονικά ρούχα κοστίζουν, γι’ αυτό πάντα επιλέξτε ρούχα που αντέχει η τσέπη σας. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε ένα διαχρονικό ρούχο σε κάποια προσφορά καταστήματος, σε εκπτώσεις ή σε ξεπούλημα κάποιου καταστήματος ρούχων. Είμαστε σίγουροι ότι έχετε κάποιον φίλο που παινεύετε για τα ρούχα του που πήρε μισοτιμής…

Tip: Οι μεγαλύτερες προσφορές ρούχων γίνονται μεταξύ των αλλαγών εποχών από θερμό σε κρύο και αντίστροφα. [ Άνοιξη, Καλοκαίρι ] – [ Φθινόπωρο, Χειμώνας ] . Ένα κατάστημα ρούχων θέλει οπωσδήποτε να ξεφορτωθεί ρούχα άλλης εποχής που του ξέμειναν οπότε τα δίνει ως προσφορά.

  • follow us on