Βασικά ανδρικά στιλιστικά λάθη, που πρέπει να αποφύγετε.

Βασικά ανδρικά στιλιστικά λάθη, που πρέπει να αποφύγετε

Αυτό το άρθρο αναφέρεται σε βασικά στιλιστικά λάθη των ανδρών, σε ότι αφορά το στιλ και το ντύσιμό τους.

Καμιά φορά μας ξεφεύγει και κάνουμε λάθη που λίγο πολύ επηρεάζουν την στιλιστική μας εικόνα, είτε λόγω βιασύνης, είτε επειδή η καθημερινότητα το επιβάλλει, είτε επειδή δεν δίνουμε την σημασία που πρέπει. Δεν θα αναφερθούμε στις casual καθημερινές στιγμές στο σπίτι, όπου μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, όμως όταν θέλετε να ξεχωρίσετε και να αναδείξετε την στιλιστική σας εικόνα σε μια συνάντηση, ένα ραντεβού ή μια πιο επίσημη κατάσταση , η εμφάνιση σας τότε θα μετρήσει.

Παρακάτω αναφέρουμε κάποια βασικά λάθη στο σημερινό look των ανδρών για να τα αποφύγετε.

Τα αθλητικά παπούτσια είναι ένα στιλιστικό λάθος που πρέπει να αποφύγετε σε μια επίσημη συνάντηση, μπορεί να είναι άνετα και μια εύκολη λύση αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν την συνολική σας εικόνα.

Το επόμενο στιλιστικό λάθος είναι τα κοντομάνικα μπλουζάκια (t-shirt) ειδικά τους θερμούς μήνες αν θέλετε να δείξετε μια καλύτερη ενδυματολογική εικόνα σε μια συνάντηση, τότε πρέπει να το αποφύγετε. Πολύ περισσότερο αν το μπλουζάκι έχει σχέδια και πολλά χρώματα. Προτιμήστε ένα κοντομάνικο πουκάμισο.

Στη συνέχεια αν έχετε στο συρτάρι σας το επόμενο στιλιστικό λάθος, σας προτείνουμε να το πετάξετε. Ποιο είναι αυτό; Βεβαίως οι λευκές κάλτσες, σε καμία περίπτωση ο άνδρας δεν φοράει λευκές κάλτσες σε μια επίσημη συνάντηση ή σε ένα ραντεβού. Αναφερόμαστε στις λινές λευκές κάλτσες και όχι στις αθλητικές λευκές κάλτσες. Σε ένα επίσημο ανδρικό look η λευκή κάλτσα δείχνει πολύ άσχημα ενώ σε ένα αθλητικό look τις περισσότερες φορές ταιριάζει. Ένας εύκολος τρόπος να βάλεις τις σωστές κάλτσες είναι να βάλετε της ίδιας απόχρωσης με το παντελόνι σας. Οπότε αν σας αρέσουν οι λευκές κάλτσες μπορείτε να τις συνδυάσετε με ένα λευκό παντελόνι ή με ένα εξολοκλήρου white look ανδρικό ντύσιμο.

Μετά από τις κάλτσες θα αναφερθούμε στις τσέπες του παντελονιού σας. Μην βάζετε σε ένα καλό ή επίσημο ανδρικό ντύσιμο πολλά πράγματα στις τσέπες γιατί δημιουργούνται αυτό που λέμε αυτιά και δημιουργούν μια χιουμοριστική εικόνα στο συνολικό ντύσιμο. Προτιμήστε να βάλετε το πορτοφόλι σας, τα κλειδιά σας κτλ σε ένα τσαντάκι ή αν το ντύσιμο σας συνδυάζετε με σακάκι , τότε στις εσωτερικές τσέπες του.

Το επόμενο ανδρικό στιλιστικό λάθος είναι το εσώρουχο τύπου μποξεράκι. Υπάρχουν δύο τύπων μποξεράκια, τα slim που σε αυτή την περίπτωση απλά πρέπει να προσέξετε να μην προεξέχει από το παντελόνι σας και τα φαρδιάς γραμμή που είναι σαν σορτσάκια της δεκαετίας του 90. Σε καμία περίπτωση δεν φοράτε την δεύτερη επιλογή. Τα ανδρικά σλιπάκια και τα slim μπόξερ είναι προτιμότερα.

Τα υπερβολικά και ψεύτικα αξεσουάρ είναι το επόμενο ανδρικό στιλιστικό λάθος. Προτιμήστε λακωνικές επιλογές, στις περισσότερες περιπτώσεις ένα καλό ρολόι που να ταιριάζει στον καρπό του χεριού είναι αρκετό.

  • follow us on