Τι να φορέσεις σε έναν καλοκαιρινό γάμο.

Τι να φορέσεις σε έναν καλοκαιρινό γάμο.

Το καλοκαίρι εκτός από πολύ υψηλή θερμοκρασία, ήλιο, θάλασσα, ξέφρενα πάρτι, συμπεριλαμβάνει και δεξιώσεις στις οποίες πρέπει να παραβρεθείτε και να φορέσετε κάτι επίσημο.

Πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα για να συμβαδίζουν με την περίσταση αλλά και με τις καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού. Το χειμώνα είναι πιο εύκολο να επιλέξουμε ρούχα για μια δεξίωση όπως ένας γάμος για παράδειγμα, απλά βάζετε το κοστούμι σας και είστε έτοιμοι. Το καλοκαίρι όμως με την αφόρητη ζέστη οι επιλογές μειώνονται και πρέπει να επιλέξετε ρούχα που θα σας κρατάνε δροσερούς και να είναι άνετα.

Πώς θα ντυθείτε σε έναν καλοκαιρινό γάμο.

Όπως αναφέραμε το καλοκαίρι ο υδράργυρος φθάνει στα ύψη και πιθανόν να πρέπει να παραβρεθείτε σε έναν γάμο ενός συγγενή σας ή φιλικού προσώπου. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κρατήσετε ψηλά τον πήχη των ενδυματολογικών σας επιλογών, φορώντας τα κατάλληλα ρούχα για την περίσταση.

Ειδικά στην χώρα μας το καλοκαίρι είναι η περίοδος που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι, σίγουρα κάποια στιγμή θα παραβρεθείτε σε κάποιον, οπότε καλό είναι να επενδύσετε σε κάποια ρούχα γι αυτήν την περίπτωση. Μιλάμε για επίσημα ρούχα και ειδικά ο καλοκαιρινός γάμος είναι ότι πιο επίσημο για αυτήν την περίοδο. Αφού θα πρέπει να παραστείτε σε έναν καλοκαιρινό γάμο θα πρέπει να προσέξετε τον εαυτό σας και να επιλέξετε ρούχα που δεν υπονομεύουν την προσωπικότητα σας, αλλά και η ενδυματολογική σας επιλογή να φέρει σε δύσκολη θέση το ζευγάρι. Σε καμία περίπτωση δεν πηγαίνεις σε ένα γάμο με σορτσάκι και σανδάλια.

Διαλέξτε ρούχα άξια της περίστασης.

Η βάση, για την σωστή επιλογή ρούχων για ένα γάμο ξεκινάει από το ύφασμα. Όπως τον χειμώνα επιλέγουμε ρούχα για να μας κρατάνε ζεστούς, έτσι και το καλοκαίρι επιλέξτε ρούχα, όπως προαναφέραμε , για να σας κρατάνε άνετους και δροσερούς . Χρειαζόσαστε ρούχα όπου θα δίνουν την δυνατότητα στο σώμα σας να αναπνέει. Καλοκαιρινά υφάσματα είναι το λινό και κάποιες συνθέσεις βαμβακερών. Δεν είναι όλα τα βαμβακερά για το καλοκαίρι για αυτό υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθέσεις υφασμάτων για το καλοκαίρι.

Ποιός είναι ο ρόλος σας στον γάμο;

Το πώς θα ντυθείτε, συνδυάζετε με τον ρόλο που θα έχετε στον γάμο που θα παραστείτε. Αλλιώς θα ντυθείτε ως κουμπάρος , αλλιώς ως συγγενής πρώτου βαθμού και αλλιώς ως φιλικό πρόσωπο. Όποιος και αν είναι ο ρόλος δεν πρέπει να ξεχνάτε το προσωπικό σας στιλ, την προσωπική σας πινελιά είτε θα φορέσετε ένα λινό κοστούμι ή ένα επίσημο κοστούμι σμόκιν ή κάποιο απλό blazer.

Πώς θα επιλέξετε το σωστό κοστούμι.

Ανάλογα την ώρα που θα τελεστεί το μυστήριο θα επιλέξετε το κατάλληλο σακάκι. Στην περίπτωση που το μυστήριο περιλαμβάνει και βάπτιση τότε πολύ πιθανόν να τελείτε πρωινές ώρες, οπότε ένα λινό κοστούμι θα είναι προτιμότερο. Στην περίπτωση που γίνετε απογευματινές ώρες, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει μπορείτε να επιλέξετε ένα κοστούμι λεπτής ύφανσης και γραμμής και επιπλέον να βάλετε ένα γιλέκο. Το γιλέκο σε αυτή την περίπτωση είναι μια πολύ καλή επιλογή διότι σας δίνει την δυνατότητα μιας επιπλέον εμφάνισης και διάρκειας. Τι εννοούμαι, μπορείτε στην εκκλησία να είστε με το κοστούμι σας και στο γλέντι να βγάλετε το σακάκι σας, το γιλέκο θα υποστηρίξει το επίσημο σύνολο σας . Γνωρίζουμε ότι το γιλέκο θα αυξήσει την θερμοκρασία στο σώμα σας, γι αυτό προτείνουμε να φορεθεί απογευματινές ώρες.

Πως θα υποστηρίξετε το κοστούμι σας.

Ένας απλός κανόνας είναι ότι τα παπούτσια πρέπει να ταιριάζουν με την ζώνη του κοστουμιού σας. Πώς γίνετε αυτό; Είναι απλό, προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ζώνη με το πιο σκούρο μέρος του παπουτσιού. Αν έχετε για παράδειγμα φορέσει καφέ παπούτσια , τα οποία στο μήκος του έχουν αποχρώσεις του καφέ, δηλαδή ανοιχτό καφέ στην φτέρνα και σκούρο στην μύτη του παπουτσιού ή κάτι αντίστοιχο, τότε επιλέγουμε ζώνη στο χρώμα της μύτης του παπουτσιού.

Έπειτα πρέπει να σκεφτείτε αν θα θέλετε να έχετε μια επίσημη αυστηρή εμφάνιση στο γάμο, οπότε πρέπει να επιλέξετε ένα μονόχρωμο πουκάμισο ή πιο casual για κοστούμι όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα πουκάμισο με σχέδια. Μην το παρακάνετε με τα σχέδια, απλά επιλέξτε ένα πουκάμισο με τόσα σχέδια που να δηλώνουν ότι έχετε χαλαρό ύφος.

Μπορείτε να βάλετε μανικετόκουμπα στο πουκάμισο, για να δείχνετε πιο καλοντυμένοι και να βάλετε ένα απλό καλό ρολόι. Στο πουκάμισο κουμπώνουμε όλα τα κουμπιά και η καλύτερη επιλογή είναι το παπιγιόν για ένα γάμο και όχι η γραβάτα. Το παπιγιόν πάντα δείχνει περισσότερο καλαίσθητο και δείχνει ότι προσέχετε τον εαυτό σας.

  • follow us on